Lapkričio 16 diena – tarptautinė tolerancijos diena. Tolerancija – tai pakantumas, mandagumas,  pagarba kitiems, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų, ir pripažinimas, kad jis turi teisę būti kitoks nei mes. 2019 metų Tolerancijos dienos idėja – Tolerancijos švyturys. Švyturys kaip simbolis reiškia pagalbą, nes rodo kelią laivams, ieškantiems kranto, padeda neužplaukti ant seklumos. Lapkričio mėnesį 1-4 klasių mokiniai su savo mokytojomis gamino tolerancijos švyturius ir laivelius, ieškančius kranto. Mokyklos-darželio „Kregždutė“ ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai su savo auklėtojomis gamino kolektyvinį darbą – „Tolerancijos švyturys“.

     Lapkričio 14 d. 4, 5, 6, 7 grupių ugdytiniai dalyvavo prevenciniuose užsiėmimuose apie toleranciją. Užsiėmimų metu vaikai klausėsi pasakojimo apie bitutę Zimbutę, kalbėjo apie toleranciją kitam, draugystę ir draugiškumą, žaidė mandagaus bendravimo ir bendradarbiavimo žaidimus.

   Lapkričio 15 dieną Lazdijų mokyklos-darželio „Kregždutė“ mokiniai dalyvavo prevenciniuose užsiėmimuose apie toleranciją. Užsiėmimų metu ugdytiniai kalbėjo apie toleranciją, mokėsi pakantumo kitokiui – kitaip manančiui, atrodančiui, tikinčiui, besielgiančiui.

 

Socialinė pedagogė Judita Dzevyžienė

Parašykite komentarą