5 „Drugelių“ grupės vaikučiai su mokytojomis Dovile Kazakevičiene ir Irena Baranauskiene dalyvauja eTwinning projekte „Verkia duonelė tinginio valgoma“/„Crying bread is eaten by the lazy“.
    Šio projekto metu vaikai turės galimybę susipažinti su įvairių profesijų atstovais, jų darbais, prietaisais, atrasti save, savo polinkius, gebėjimus, pritaikyti įgytas žinias praktiškai, suvoks darbo svarbą, naudą.
     Vykdydami šio projekto veiklas „Drugelių“ grupės vaikai jau susipažino su muziejininko, bandelių pardavėjo ir virėjo profesijomis.
     Muziejininko profesiją atrado viešėdami Lazdijų krašto muziejuje. Kur įdėmiai klausėsi muziejaus direktorės pasakojimo koks įdomus, sumanus yra toks darbas. Kaip smagu ieškoti ir atrasti.
    Virėjos profesijos subtilybes vaikams atskleidė Lazdijų mokyklos-darželio „Kregždutė“ virėja Nijolė. Ši moteris vaikams papasakojo apie savo pasirinkimą dirbti šį darbą, parodė visus indus ir puodus, kitus maistui gaminti reikalingus prietaisus. Čia vaikams klausimų buvo daug. Jie smalsūs ir norėjo viską išsiaiškinti.
    Bandelių pardavėjos profesijos įdomybes vaikai atrado „Bandelių kepyklėlės parduotuvėje“. Ši pardavėja papasakojo, koks smagus ir mielas yra šis darbas. Vaikučiai patys galėjo nusipirkti savo mėgstamų bandelių ir sugrįžę į grupę visi pasivaišino.
     Projekto veiklas tęsime, labai smagu atrasti dar nežinomų dalykų.

 

Ikimokyklinio ugdymo vyresnioji mokytoja Dovilė Kazakevičienė
Ikimokyklinio ugdymo vyresnioji mokytoja Irena Baranauskienė

Parašykite komentarą