Šiandien Lazdijų mokykloje-darželyje ,,Kregždutė’’ prasidėjo pirmoji Vaikų vasaros poilsio dieninė stovyklos „Kregždutė“ diena. Stovykla vyks liepos 1-8 dienomis. Jos tikslas – organizuoti mokiniams turiningą ir tikslingą vasaros poilsį, sudarant sąlygas vaikų prasmingos ir atsakingos saviraiškos ir laisvalaikio užimtumo galimybėms, tautiškumui ir pilietiškumui, kūrybiškumui skatinti, plėtojant aktyvų santykį su gimtojo krašto gamta. Stovykloje dalyvauja mokiniai, kurie turi puikius akademinius gebėjimus (aukštesnysis lygmuo visų dalykų), rajono, respublikinių konkursų prizinės vietas ir yra aktyvūs dalyviai mokyklos bendruomenės veikloje. Stovyklos vadovė – socialinė pedagogė Judita Dzevyžienė, vykdytojos – mokytoja metodininkė Aušra Margelienė, bibliotekininkė Akvilė Margelienė.
    Pirmąją stovyklos dieną stovyklautojai rinkosi Lazdijų mokyklos-darželio „Kregždutė“ salėje, kurioje susipažino su stovyklos programa, taisyklėmis, kosėjimo ir čiaudėjimo etiketu ir išklausę instruktažą, išvyko į Veisiejus. Veisiejuose aplankė Veisiejų regioninio parko lankytojų centrą, kurio specialistė Izida vaikams papasakojo apie Lankytojų centro įkūrimą, Veisiejų dvarą ir jo parką. Vėliau stovyklos dalyviai keliavo į Vainežerio buvusio dvaro parką, kuriame dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Gamtos paveldo objektai“. Keliaudami šiuo maršrutu vaikai susipažino su Veisiejų regioninio parko kultūros ir gamtos paveldo vertybėmis.
        Papietavę gamtoje ir pailsėję, stovyklautojai aplankė Kapčiamiesčio E. Pliaterytės muziejų, kuriame susipažino su kapitonės Emilijos Pliaterytės gyvenimu, jos siekiais, apžiūrėjo ekspoziciją skirtą sukilimo kapitonei.   Taip pat stovyklos dalyviai aplankė E. Pliaterytės kapą senosiose kapinėse, Justinavo dvarininkų Ablamavičių kapą senosiose kapinėse, E. Pliaterytės paminklą miestelio centrinėje aikštėje.

Socialinė pedagogė Judita Dzevyžienė

Parašykite komentarą