Rugsėjo 16-osios rytą į Lazdijų miesto parką sugužėjo, suklegėjo apie 300 vaikučių, nusiteikusių dalyvauti 9-ame Solidarumo bėgime 2022 „Gelbėkit vaikus“. Džiugu, kad rinkosi ne tik mūsų mokyklos-darželio „Kregždutė“ visa bendruomenė, bet prisijungė ir mokykla-darželis „Vyturėlis“, Lazdijų rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, bei miesto gyventojai.
     Lazdijų rajono savivaldybės merė Ausma Miškinienė paskelbė startą ne tik Solidarumo bėgimui, bet ir Europos judumo savaitei mūsų rajone. Palinkėjo visiems daug judėti ir būti sveikiems.
     Padrąsinimo žodį tarė ir visus pasveikino mokyklos-darželio „Kregždutė direktorėLaimutė Jarmalavičienė, o mokinių prezidentė Liepa Juknevičiūtė ragino aukoti pinigėlius, kurie bus skirti Lietuvos ir Ukrainos vaikams.
     Visi kartu atlikome mankštą su meninio ugdymo mokytoja Vaida Naujaliene. Vaikučių numylėtiniai Teletabiai paskelbė startą. Su gera nuotaika ir ryžtu greitai įveiktas bėgimo atstumas.
     Labai džiaugiamės ir visiems tariame NUOŠIRDŲ AČIŪ už surinktas lėšas – net 437 eurai 54 centai!!! Visi pinigėliai bus pervesti į „Gelbėkit vaikus“ organizacijos sąskaitą.
     Kai mus vienija bendri tikslai – galime nuversti kalnus ir/ar pasiekti jų aukščiausias viršūnes.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Vilma Valutkevičienė