Baigėsi tęstinė iniciatyva, skirta paremti Alytaus asociaciją „Keturkojo viltis“ beglobius gyvūnėlius „Jūsų gerumas širdelę sušildo ir beglobių gyvūnėlių pilvelius pripildo“, skirta gyvūnų gerovės metams paminėti.
     Kaip ir pernai, taip ir šiais metais iniciatyvos tikslas, ne tik paremti beglobius gyvūnus, bet ir paskatinti vaikus rūpintis augintinių gerove, atkreipti dėmesį į opias gyvūnų problemas, kalbėti apie netinkamą elgesį su jais.
     Šiuo metu prieglaudoje yra 116 šuniukų ir virš 200 kačiukų. Gyvūnėliai į prieglaudą patenka iš Alytaus, Druskininkų, Lazdijų, Varėnos rajonų. „Keturkojo vilties“ savanoriai suteikia viltį ją praradusiems ir į bėdą papuolusiems gyvūnams. Gyvūnėlių yra sergančių, senų ar tiesiog žmogaus išduotų ir paliktų likimo valiai. Bet kiek čia laksto gražuolių, linksmų, laukiančių žmogaus, kuris juos pasiimtų į savo namus. Šuniukai ir kačiukai vis laukia savojo šeimininko – geriausio draugo. Reikia pamatyti, kokiomis akelėmis gyvūnėliai žiūri į kiekvieną čia atėjusį žmogų su viltimi, kad gal jį pasiims.
     Tikiu, kad mūsų vaikai, po tokių gerumo iniciatyvų žino, kad reikia rūpintis ne tik paliktais, bet ir visais gyvūnais.
     Vaikučių, tėvelių, senelių ir mūsų darbuotojų dėka per iniciatyvos laiką buvo surinkta LABAI LABAI didelis kiekis dovanų. Netikėjome, kad sutalpinsime į vieną automobilį, bet stebuklingai pavyko. Šiemet dovanota ne tik šlapio ir sauso maisto gyvūnams, pledų, gultų, palučių, nenaudojamų patalynių, senų laikraščių, popierinių rankšluosčių, vienkartinių pirštinių, valymo priemonių ir netgi apsiaustų nuo lietaus.
     Pristatėme visas dovanas į Alytaus beglobių gyvūnų namus „Keturkojo viltis“. Prieglaudos darbuotoja Vilma labai apsidžiaugė jūsų visų suneštomis dovanomis. Pasak jos, tai labai didelė pagalba gyvūnėliams. Sulaukėme begalės padėkos žodžių.
     NUOŠIRDŽIAI DĖKOJAME vaikučiams, tėveliams, seneliams, mūsų darbuotojams ir visai bendruomenei, kurie prisidėjo prie gerumo iniciatyvos. Jūs visi esate nerealūs! Ačiū, kad padedate beglobiams gyvūnams.
     Lietuva turi ir gali tapti gražia ir draugiška vieta gyventi visiems gamtos vaikams – ne tik žmonėms, bet ir jų geriausiems draugams – gyvūnams.
     Iniciatyvos organizatorės ikimokyklinio ugdymo mokytojos Vilma ir Rugilė dėkoja už bendradarbiavimą, geranoriškumą.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Vilma Valutkevičienė