Švietimo įstaigos vis dažniau susiduria su iššūkiu kaip mokytojams dirbti klasėse, kuriose pradeda mokytis mokiniai iš įvairių kalbų ir kultūrinių sluoksnių. Kaip organizuoti veiklas, derinant daugiakalbį ir daugiakultūrinį metodą su ugdymo turiniu? Kaip plėtoti daugiakalbystę mokykloje? Kaip geriausiai ugdyti besimokančiųjų mokymosi kalbos kompetencijas, kartu vertinant visų vaikų gimtąsias kalbas ir naudotis šiomis kalbomis kaip turtingu mokymosi šaltiniu?
     Spalio 19-20 dienomis mokyklos-darželio ,,Kregždutė“ komanda – direktorė Laimutė Jarmalavičienė ir mokytojos Virginija Nikitina ir Vilma Janukonienė,  dalyvavo Europos Sąjungos ir Europos tarybos projekto ,,Parama daugiakalbėms klasėms“ ET Europos šiuolaikinių kalbų centro organizuojamame seminare Vilniuje. Nacionalinė koordinatorė Gabija Kiaušaitė.
     Seminaro metu ET Europos šiuolaikinių kalbų centro ekspertės Marcė Bernaus (Barselona, Ispanija) ir Catherina Carre-Karlinger (Lincas, Austrija) suteikė praktinę pagalbą mokytojams, kaip mokyti atvykusius ir sugrįžusius vaikus, kaip jiems pritaikyti mokymosi metodus. Lektorės pasidalijo žiniomis ir kitų šalių sėkmingai įdiegta praktika.
     Nuoširdžiai dėkojame koordinatorei Gabijai Kiaušaitei už suteiktą galimybę dalyvauti seminare ir mokymuose, šiuolaikinių kalbų centro ekspertėms Marcė Bernaus ir Catherina Carre-Karlinger už pasidalijimą savo patirtimi ir suteiktas žinias.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Vilma Janukonienė